Yırtıcı Fikirler ve Girişimcilik

Burak Arık 20 Kasım 2014 1
Yırtıcı Fikirler ve Girişimcilik

Sektörde olan büyük şirketlerin CEO’ları, G3 Platformunda genç girişimcilerin fikirlerini dinlediler. CEO’ların girişimcilerin yolunu vahşi bir ormana benzettiğinden ‘Yırtıcı Fikirler’ olarak adlandırılan bu zirvede Ali SABANCI, Gülden YILMAZ, Göktekin DİNÇERLER, Nevzat AYDIN ve Varol CİVİL girişimcilerle beyin fırtınası gerçekleştirdiler.

191120140932269410877_2

Geleceğin Gücü Girişimciler ‘G3 Forum 2014’, 615 girişimci ve girişimci adayını ünlü isimlerden oluşan 90 mentorle buluşturdu. Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM),TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Koton markasının yaratıcılarından ve G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz girişimciliğin zorlu bir yol olduğunu vahşi bir ormana benzeterek yaptı ve sözlerine şöyle devam etti: “Girişimcinin yolu bir vahşi bir orman gibi. Binlerce ağaçtan oluşan bir sürü yırtıcı hayvanında olduğu vahşi bir orman. Girişimcilik serüveni de bu ormandan geçiyor. Bilinmezliklerin arasında bir sürü engel, zorluklar, potansiyel felaketler bir adım ötede girişimcileri bekliyor. Girişimci içten gelen, çok da sonradan öğretilemeyen içgüdüleriyle ve bir takım yırtıcı fikirleriyle bu zorlukları aşıyor. Kimi zaman kurt gibi cin firkirli, kimi zaman şahin gibi ileri görüşlü çoğunlukla kaplan kadar cesur, baykuş kadar bilge olabilen girişimciler bu serüveni başarıyla bitirmeye hak kazanıyorlar.”

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt de “Girişimcilik ve inovasyonda gerçekleşen her yüzde 1’lik artış, ekonomide yüzde 0.8’lik büyüme sağlıyor. Türkiye’nin geleceği ve ekonomik gücünün sınırları, yükselen girişimci ruha bağlı” diye konuştu

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise komik bir dille şunları özetledi: “Bu yıl katılımcılar bizimle selfie çekmek için gelmemişler. Girişimcilik için güzel, yaratıcı fikirlerle geldiler. Bizde onlara şunu ya da bunu yap demek yerine doğru networkle buluşturduk ve onlara İlk ihtiyacın sermaye olarak görülmemesi gerektiğini anlatmaya çalıştık” diye konuştu.

One Comment »

  1. Huseyin 17 Aralık 2014, 23:29 - Reply

    Bu devirde girişimci olacaksın

Leave A Response »