2013 Yılı Sosyal Girişimcisi Olarak Ülkemizden Bedriye Hülya Seçildi!

steponline 12 Mayıs 2013 0
2013 Yılı Sosyal Girişimcisi Olarak Ülkemizden Bedriye Hülya Seçildi!

chwab Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu ve diğer paydaşları ile 2013 yılı sosyal girişimcisi olarak Türkiye’den b-bit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya’yı seçti. b-fit; Türkiye’de kadın girişimcileri desteklemek, kadın istihtamını artırmak, her yaştan ve gelir grubundan kadına spor yapma fırsatı sunmak için çalışan bir sosyal girişim modeli.

Her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinde fark yaratan sosyal girişimcileri seçen vakfın bu yılki sosyal girişimcileri 15 Şubat 2013 Cuma günü açıklandı. Kurduğu b-fit sistemi ile Türkiye’de 7 yılda; 47 ilde 250’ye yakın kadına girişimci olma imkanı tanıyan, 500’ün üstünde kadına ise istihdam sağlayan ve 150 bin kadına spor yapma fırsatı sunan Bedriye Hülya, Schwab Foundation tarafından yılın sosyal girişimcisi seçildi.

Schwab Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu ve diğer paydaşlar ile yakın işbirliği içinde dünyanın durumunu iyileştirmek küresel, bölgesel ve endüstriyel gündemler şekillendirmede çalışmalar yürütmektedir. Bu amaçla sürdürülebilir sosyal projeler üretenleri ve Dünya’nın çeşitli sorunlarına yenilikçi çözümler getiren kişileri destekleyen Schwab Foundation,  daha önce Türkiye’de 3 ismi bu ödüle layık görmüştü.
Bedriye Hülya, spora erişim ve girişimciliği araç olarak kullanarak Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların ve genç kadınların eğitimi, güçlendirilmesini teşvik ettiği sistemle geçtiğimiz yıl da Dünya’daki 3000 Ashoka üyesinden biri olmuştu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

b-fit Hakkında:

2006 yılında her yaş ve gelir grubundan kadına spor yapma alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamak amacıyla kurulan b-fit, bugün tüm Türkiye’de 216 merkezi ile 150’binden fazla üyesine hizmet veriyor.

Bir sosyal girişim olan b-fit; kadın girişimciliğini destekleyerek, kadınlara istihdam yaratarak ekonomik hayattaki güçlerini artırmayı hedefliyor. Bu nedenle franchising sistemiyle büyüyen b-fit markasında francisee’ler kadınlardan oluşuyor.  Detaylı Bilgi İçin: www.b-fit.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Schwab Vakfı Hakkında:

Schwab Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu ve diğer paydaşlar ile yakın işbirliği içinde dünyanın durumunu iyileştirmek küresel, bölgesel ve endüstriyel gündemler şekillendirmede çalışmalar yürütmektedir.  Detaylı bilgi için: www.schwabfound.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:Girişimhaber.com

 

Leave A Response »